Fengshui-opintoni

Joseph Yu

FSRC - Feng Shui Research Center

Yhteystietoni:

Päivi Vilkki

050 369 2804

Nooa Säästöpankki FI74 4405 2020 0204 58

Fengshui-opintoni

Aloitin fengshuin opiskelun 1980-luvulla. Olen jatkuvasti opiskellut sekä internetin kautta että eri maissa pidettäviin seminaareihin osallistumalla.

Pääasialliset henkilökohtaiset opettajani ovat olleet Howard Choy, Jes T.Y. Lim, Liu Shanglin ja Joseph Yu.

OPPIALUEET:

Fengshui:

Luantoupai eli vuorenhuippukoulukunta (muotokoulukunta)

Liqipai eli qin järjestelyn koulukunta (kompassikoulukunta):

Bazhai (kahdeksan taloa)
Zibai-feixing (violetti-valkoiset lentävät tähdet)
Yuankong-fengshui (aika-tila-fengshui)
Xuankong-feixing (lentävät tähdet)
Xuankong-dagua (heksagrammit)
Sanhe (kolmoisliitto)

Kaikkien koulukuntien vesimenetelmiä

Kiinalainen astrologinen ja numerologinen ennustaminen:

Neljän pilarin astrologia (Bazi)
Päivänvalinta
Liuren
Qimendunjia
Taiyi
Yijing (I ching)
Ziweidoushu

Vuonna 2007 Joseph Yu myönsi minulle ”Master of Feng Shui, FSRC” -arvon.

Olen toiminut vuodesta 2000 Suomen fengshui ry:n varapuheenjohtajana.

Olen Usui Reikin harjoittaja ja opettaja (kolmas aste).

alkuun

Joseph Yu

Tärkein opettajani ja mentorini on Joseph Yu, Manner-Kiinassa syntynyt, mutta lapsena Hongkongiin muuttanut fengshui-mestari. Josephin pääaineet yliopistossa olivat matematiikka ja fysiikka ja hän toimi alunperin yliopiston matematiikan opettajana. Hänen omat fengshui-opintonsa alkoivat puolivahingossa, kun hän päätti todistaa astrologian ja fengshuin taikauskoksi. Kun Joseph tutustui ikiaikaisiin kirjoituksiin, häneen teki vaikutuksen Kiinan rikas kulttuuriperimä ja sen tarjoamat mahdollisuudet parantaa ihmisen elämän laatua. Josephin onneksi hänen naapurinaan eli vanha fengshui-mestari, jonka kanssa hän kävi pitkiä keskusteluja fengshuin perusteista ja menetelmistä. Näin hänellä oli tilaisuus saada perusteellista henkilökohtaista opetusta.

Josephilla on takanaan yli 30 vuoden kokemus kiinalaisen metafysiikan alalta. Hän harjoittaa ja opettaa fengshuin lisäksi bazi'ta (neljän pilarin astrologiaa), ziweidou shu'ta (purppuratähden astrologiaa) sekä Yijing-analyysiä.

Joseph on 14 matematiikan oppikirjan lisäksi kirjoittanut Elizabeth Moranin kanssa "The Complete Idiot's Guide to Feng Shui" ja "The Complete Idiot's Guide to I-Ching".

alkuun

FSRC - Feng Shui Research Center

Joseph Yu on perustanut Torontoon, Kanadaan Feng Shui Research Centerin tarkoituksenaan järjestää ympäristö, jossa voidaan syventyä fengshuin ja muiden kiinalaisen metafysiikan alojen systemaattiseen opiskeluun ja tutkimukseen. Hän ei halua kenenkään seuraavan sokeasti vanhoja, hämärästi kirjoitettuja tekstejä tai taikauskon värittämiä sääntöjä, joiden perusteita ihmiset eivät ymmärrä. Hän odottaa oppilaidensa varmentavan käytännössä vanhojen uskomusten paikkansapitävyyden tai -pitämättömyyden sekä käyttävän omaa tervettä järkeään.

Joseph on ensimmäisenä alallaan hyödyntänyt uuden teknologian tarjoamat mahdollisuudet ja rakentanut internettiä hyväksi käyttäen koko maailman kattavan fengshui-yhteisön, jonka jäsenet käyvät päivittäin vilkasta keskustelua oppiakseen, opettaakseen ja vaihtaakseen kokemuksia ja havaintoja keskenään. Hänen toiveenaan on kasvattaa fengshui-ammattilaisia, jotka osaavat soveltaa oikeita fengshui-periaatteita työssään ja jotka pystyvät näin työllään parantamaan oman yhteisönsä elämää.

alkuun

Päivi Vilkki